2012. december 2., vasárnap

Adventi kincsek 2012

advent calendar

Tavaly valahogyan ez is elmaradt. Annyi minden más volt, hogy végül nem tudtam rá az időmből szakítani. A lányok egyébként is kaptak ajándékba boltban vásárolt készet-biztosan ismeritek ti is, így azzal számolgattuk a napokat.
christmas countdown
Az idén aztán időben elkezdtem ötlet után keresgélni, mivel már régóta szerettem volna egy ilyen igazi varrottat. Amit elpakolhatok, s majd jövőre már nem kell agyalni rajta, hogy milyen legyen. Ami egy kicsit olyan lehet idővel mint az én gyerekkoromból megmentett karácsonyfadíszek.
Az eredeti elképzelésem egy kicsit más volt, de amikor a méteráru boltban megláttam ezt a tündéri angyalkás anyagot, akkor eldőlt a sorsom. Menet közben azért megkérdeztem magamtól néhányszor, hogy biztosan jól gondoltam-e. Mire mind a 24 csillagnak valót kiszabtam, azaz 4x24 db-t, addigra már a gondolatába is belefáradtam. A varrása is eltartott egy ideig, de megérte. Olyan lett amilyennek szerettem volna. Kedves, vidám igazán illik a lányok szobájába.És méltó rá, hogy ezzel várjuk a CSODÁT(ahogy ezt Vacskamati olyan szépen megfogalmazta.)
S hogy mik kerültek az adventi naptárba? Szigorúan csak apróságok. Szaloncukor, hajcsat, diafilmek, és szinház jegyek(ami ugyan nem apróság, de oda egyébként is elmennénk, így viszont sokkal izgalmasabb). Én úgy tapasztaltam, hogy valóban nem is az lényeg, hogy mi lapul a kis csomagokban, hanem hogy ott lapul valami, ami titok,és ami közelebb viszi őket- napról napra haladva- a varászlatos estéhez: a KARÁCSONYHOZ.